Ripasso della Valpolicella Classico Superiore
Cantina Sociale Valpolicella (som var firmaets oprindelige navn) blev etableret helt tilbage i 1933 af en lille håndfuld engagerede mænd, som med produktionen af den allerførste Amarone i 1938, har været med til at ændre vinen fra Veneto for bestandigt. Efter sigende blev Amarone opfundet ved, at man havde glemt et fad med Recioto, som gærede færdigt, således at resultatet blev en kraftig og alkoholrig rødvin med en bitter smag.
Cantina Valpolicella Negrar er i dag et af regionens mest kvalitetsbevidste kooperativer med over 230 vinbønder som medlemmer. De ejer tilsammen mere end 700 hektar vinmarker, som næsten alle er placeret i classico-zonen.
Vingården producerer mange forskellige vine. Vi har udvalgt den serie fra Negrar, som vi helt klart synes er bedst, og som vi med garanti ved at danske vindrikkere elsker. Der er masser af saft og kraft for pengene.
Cantina Valpolicella Negrar producerer denne lækre Ripasso ved at hælde Valpolicella rødvin over kvaset fra vingårdens produktion af Amarone og Recioto. Da kvaset stadig indeholder en del sukker, startes gæringen således igen, og dermed øges alkoholen og der udtrækkes endnu flere gode aromastoffer.
Drueindholdet er Corvina, Rondinella og Molinara. Druerne høstes med håndkraft. De vokser i selve hjertet af Valpolicella Classico regionen mellem Negrar-bakkerne. Undergrunden varierer meget fra en meget kalkholdig til en mere vulkansk undergrund.
Vinen lagres efterfølgende på en kombination af små og store egetræsfade inden den tappes på flaske.
Oplevelsen
En meget velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.
- MærkeCantina Negrar
- DruerCorvina, Molinara, Rondinella
- Volumen75 cl
- Alkohol13,5%
- LandItalien
- OmrådeValpolicella
- Anbefalet tilSvin, kalv, Vildt, Morkt fjerkræ, Tapas, Ren nydelse