Pommard "La Chanières" - 2018
Pommard er en af de mest berømte komuner, i regionen Bourgogne. Vinen bliver normalt betegnet som i den mere maskuline ende, af Bourgogne vine.
Domaine Gilles Pommard er ingen undtagelse. Det her er flot velstruktureret vin, Pinor Noir når det er bedst, med et stort gemme potentiale.
Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en "kold maceration" i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på "medium toasted" egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.
Farven er flot rubinrød. I næsen fornemmes toner af solbær, og i smagen kommer der flere nuancer med krydrede undertoner. Eftersmagen er dvælende lang med en kraftig tone af vanilje fra fadlagringen. En super god Bourgogne med et lagringspotentiale på 12-15 år fra høståret.
Vingården
Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet "Gille" er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner.
Vinmarkerne
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.
Fra drue til vin
Produktionen på Domaine Gille er helt klassisk. Al høst foretages med håndkraft, og druerne sorteres meget grundigt, inden de afstilkes i vinkælderen. Druerne føres herefter over i tanke, der er tilpasset størrelserne på de enkelte parceller, hvor druerne er høstet. Temperaturen på tankene sættes ned til 12 grader for at undgå, at gæringen starter for hurtigt. Udblødningen foregår over en periode på 5-7 dage for at udtrække flest mulige aromastoffer fra druerne. Efterfølgende starter gæringen helt naturligt, og i løbet af gæringen foretages "pumping over" flere gange. Der foretages "pigeage" flere gange under gæringen for at skubbe "hatten" ned i mosten for derved at udtrække yderligere farve og aroma fra druernes skind. Gæringen manipuleres ikke i et forsøg på at frembringe en særlig stilart, men foregår helt naturligt, således at vinene fra Domaine Gille i størst muligt omfang afspejler årgangen og det "terroir", hvor druerne har vokset.
- MærkeDomaine Gille
- DruerPinot Noir
- Volumen75 cl
- Alkohol13,0%
- LandFrankrig
- OmrådeBourgogne
- Anbefalet tilSvin, Okse, Lam, Vildt, Grønsagsretter, Ren nydelse