Orval
Orval er den eneste øl Cisterciensermunkene på Orval-klosteret brygger til den brede offentlighed. Der er tale om en Trappist-øl, der derfor er underlagt strenge regler ift. hvad, hvor, hvordan og hvem der må brygge det. Der produceres kun Orval en gang årligt, så når årets produktion er solgt - ja, så er der ikke mere indtil næste år.
Denne tilgang til ølbrygningen gør så også at hvert års batch kæles der omhyggeligt for, for at sikre at øllen har den rette kvalitet og smag. Og hvad angår smagen, så er den jo nærmest verdenskendt.
Orval er af flere ølelskere beskrevet som den bedste øl i verden, og med god grund. Øllen er tilstrækkelig kompleks og nuanceret til at man kan analysere den i flere timer, og stadig finde nyt, men også frisk og let nok til at man bare kan sidde og nyde den i store tåre.
Øllen har en helt unik aroma, der skyldes en efterfermentering med Brettanomyces (Brett). For nogle skal Orval drikkes helt ung, andre vil gerne have den et par år gammel og nogen gemmer den til langt tid, idet Orval er en øl der udvikler sig mens den ligger.
- MærkeBrasserie d'Orval
- TypeBelgisk Ale - Lys
- Volumen33 cl
- LandBelgien
- Alkohol6,1%
- FadlagringNej