Kriek - Lambik
Klassisk Kriek med tonsvis af kirsebær i, perfekt balance mellem kirsebærens sødme og fylde og lambikkens syre og friskhed.
Lindemans genopfandt Kriek'en tilbage i 1979, da man i 1970'erne mødtes med Charles Finkel, en importør af belgisk øl til USA. Han ville gerne have Lindemans til at eksportere deres Kriek til Amerika med skib, men der var ingen der havde overvejet at bølgerne kunne ryste flaskerne og sætte gang i fermenteringen igen, hvilket kunne få korkpropperne til at skyde ud af flaskerne. For at forhindre dette i at ske genopfandt Lindemans måden hvorpå man laver Kriek.
Det hele starter med kirsebærene, der bruges udelukkende et kirsebær filtrat fra friske kirsebær, og der bruges ingen koncentrat. Dette filtrat blandes med Lambik der er mindst et år gammelt før det macereres og fermenteres i 3 dage, inden blandingen pasteuriseres. Pasteuriseringen er for at korkproppen ikke skyder ud af flasken.
Alt dette resultere i en balanceret øl, der matcher kirsebærenes sødme og fylde, med Lambikkens friskhed og syre. Smagen emmer af friske kirsebær, der både giver øllet en skarp, men fyldig smag.
Prisen er inklusiv pant
- MærkeBrewery Lindemans
- TypeLambik/Gueuze
- Volumen25 cl
- LandBelgien
- Alkohol3,5%
- FadlagringJa