Cuvée Abyss Brut Zero Champagne - 2017
Leclerc Briants Abyss er måske en af, hvis ikke, verdens mest notoriske Champagner, og det er aldeles ikke uden grund - Denne Champagne har nemlig lagt og modnet på havets bund.
Leclerc Briant har siden 2012 haft et samarbejde med firmaet Amphoris, der råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for den franske ø Ouessant, vest for Bretagne. For denne årgang 2017 har Leclerc Briant sammensat vinen af lige dele Chardonnay fra Bisseuil, Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og Pinot Meunier fra Vrigny, disse specifikke steder er nøje udvalgt idet jordbunden i disse områder er meget højt i sit kalkindhold, og minder derfor om jordbundsforholdene på havbunden ved Ouessant.
Vinen er tappet på flasker i Juli 2018 og degorgeret i slutningen af August 2021. I slutningen af August 2021 blev flaskerne sænket ned på havbunden, hvor de ligger ved 60 meters dybde, her er trykket nemlig 6 bar, lige som trykket i flasken. Her får vinen lov til at ligge i 10 måneder, frem til Juni 2022 hvor flaskerne endeligt blev hentet op igen. Hele processen kan man se i videoen her: https://www.youtube.com/watch?v=T3NlcNhoMfE
Tiden på havets bund kan også fornemmes i vinen da den på næsen, og i smagen bærer tydelige saltede præg, jordbunden med den høje kalk-koncentration giver også vinen en herlig mineralitet der spiller ekstremt godt sammen med dens saltede præg. Derudover har trukudligningen hjulpet med at bevare boblerne i vinen, der er ekstremt intense, vedvarende og ualmindeligt fine. Vinen byder på meget kompleksistet og koncentration, hvor man både finder et vivar af eksotiske frugter, samt citrus noter, cremethed og friskhed, en virkelig vellavet vin der på trods af sit lave restsukker indhold, fremstår fantastisk letdrikkelig.
- MærkeLeclerc Briant Champagne
- DruerChardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier
- Volumen75 cl
- Alkohol12,0%
- LandFrankrig
- OmrådeChampagne
- Anbefalet tilFjerkræ, Lyst fjerkræ, Magre fisk, Sushi, Skaldyr, Ost, Tapas, Grønsagsretter, Ren nydelse