Côtes-du-Rhône Village - 2020
Domaine Paul Jaboulet Aine – Rhône, Frankrig.
Da Gérard Jaboulet døde i slutningen af 1990’erne, gennemgik firmaet en vanskelig tid. Denne vanskelige periode blev dog afbrudt efter familien Freys opkøb af Paul Jaboulet Aîné i 2006. Poul Jabouletnu er nu igen tilbage i den absolutte elite i vinverdenen. Familien Frey stammer fra Champagne, hvor man ejer 100 ha. vinmarker. Familien ejer desuden også Château la Lagune, 3. Cru Classé i Bordeaux samt mindre besiddelser i Bourgogne og i Valais, Schweiz.
Den ældste datter i familien Frey, Caroline, har forestået genopbygningen af Paul Jaboulet Aîné og er fortsat i spidsen for firmaet. Hun er uddannet ønolog i Bordeaux og er kendt for at være perfektionist til fingerspidserne. Alle firmaets marker er således blevet grundigt renoverede, og nye topparceller i Côte Rôtie, Condrieu og Châteauneuf-du-Pape er blevet købt. Herved har man udvidet den i forvejen imponerende portefølje af markbesiddelser. Samlet set ejer man nu omkring 120 ha i Rhone. Druerne fra alle disse marker suppleres i begrænset omfang med druer, som man indkøber på Negociant-basis fra faste vindyrkere.
Som et led i den fortsatte udvikling af firmaet har Caroline Frey ved købet iværksat et kæmpe program med overgang til økologisk dyrkning. Man har således siden 2013 dyrket alle marker økologisk, og fra og med årgang 2016 er alle domaine-vinene fra Jaboulet certificeret økologiske.
Cotes du Rhone Villages Vin Biologique
Côtes-du-Rhône Villages fra Domaines Paul Jaboulet Aîné er sammensat af Grenache (32%), Syrah (24%), Mourvèdre (26%), Carignan (14%) og andre druer som Muscardin og Cinsault. Druerne hentes på forskellige økologiskdyrkede parceller i ”Villages”-distriktet i den sydlige del af Rhône.
Selv om foråret 2020 var et af de varmeste, man har oplevet i Frankrig, bragte nogle få regnbyger vand og kølighed i vinmarkerne. Blomstringen foregik tidligt, men ellers perfekt. Pga. en ekstrem varmeperiode uden regn fra primo juli, frygtede man tørke-stress hos druerne, men eftersom man oplevede et tidligt farveskifte på klaserne – hvor druerne derefter kræver knap så meget vand – undgik man katastrofen. Høsten begyndte allerede ultimo august, og da vejret var perfekt, kunne man vente med at høste druerne på de forskellige parceller, til de var optimalt modne. Resultatet blev perfekte, sunde, aromatiske og smagfulde druer, som lovede en stor årgang. Vinen er gæret på ståltanke, og er derefter modnet i 6-9 måneder på store franske træfade.
- MærkePaul Jaboulet Ainé
- DruerCarignan, Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
- Volumen75 cl
- Alkohol14,5%
- LandFrankrig
- OmrådeRhône
- Anbefalet tilSvin, kalv, Okse, Simre retter, Ren nydelse