Vintage 2003
Vinteren der gik forud for 2003 høstsæson var meget våd. Blomstringen forgik under lyst, varmt vejr i slutningen af maj måned i hvad der kan beskrives som nogle af de bedste forudsætninger set i mange år.
De første to uger af august gav den velkendte intense sommervarme, der typisk går forud for et godt Vintage år. Plukkesæsonen i september var varm og tør, og udbyttet blandt de forskellige druesorter var meget ensartet, hvilket er med til at sikre en balanceret og kompleks vin.
2003 var et uhyre godt år for Vintage Port, hvilket i følge Robert Parker "- vil stå skulder mod skulder, med nogle af de bedste vin Taylor's nogensinde har lavet.".
Vinen har en rig lilla/rød-farve, med en livlig kant. På næsen åbner vinen med en ren og herlig floral duft, med aromatiske blåbær og brombær. Smagen er koncentreret med sød frugt og en skøn krydret note, koblet med en silkeblød tannin-struktur. Sten-roser og violer, lakrids, sorte kirsebær og blommer runger gennem smagen og leder direkte til den lækre, rige eftersmag hvori man finder mørk chokolade, kirsch og brombær. Stadig armeret med ekstraordinær styrke, dybde og renhed i sin frugt, er dette en forførende Vintage Port der tydeligt udviser Taylor's mesterlige håndværk.
Om Taylor's
Producenten Taylor's er over 300 år gammel og blev grundlagt i 1692. Huset er britisk ejet og startet af Job Bearsley som var en engelsk handelsmand. Taylor's omfratter 3 rigitig kendte quinta'er "Quinta de Vargellas", "Quinta de Terra Feita" og "Quinta do Junco". De har styr på deres håndværk, som også har vist sig i deres anmeldelser, specielt hos Robert Parker. Robert Parker har nemlig vurderet vinene til flest point i hans pointsystem i verden.
- MærkeTaylor's
- DruerSousão, Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Cão, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
- Volumen75 cl
- Alkohol20,0%
- LandPortugal
- OmrådeDouro
- Anbefalet tilDessert, Chokolade, Ost, Ren nydelse