Haut-Médoc - 2018
Château du Neurin har eksisteret siden 1970'erne, hvor det blev oprettet af Murcia-familien. Indtil 2015 blev château'et drevet af Cussac Fort Médoc, et stort cooperativ, der drev slottet som en del af deres store netværk af vingårde. I 2015 blev du Neurin dog opkøbt af Earl C. Brun og har lavet vin i gårdens egne kældre siden 2017. Medlemmer af Brun familien har været vinbønder i flere generationer, de tager derfor alt deres kærlighed til naturen og vinen, alt deres know-how, og respekt for tradtioner, med sig i deres drift af du Neurin.
Vinstokkene står i jord der indeholder meget grus, der er ligger ovenpå et lag af lerholdig kalksten, ultra klassisk for Médoc-regionen. Stokkene har en gennemsnitsalder på 30 år. Vinen består af en 50/50 blanding af Cabernet Sauvignon og Merlot.
På Château'et arbejder de benhårdt i vinmarken året rundt, når der ikke arbejdes direkte med stokkende, arbejdes der med jorden for at sikre sig at hver parcel ikke blot levere druer af god kvalitet, men også på en bæredygtig måde, samtidigt med at terroiret får lov til at skinne igennem i den færdige vin. Druerne høstes manuelt i hånden og udvælges nøje for at sikre at de har den bedste modenhed, dette gøres individuelt for hvert plot.
Vinen er lavet efter de traditionelle Médoc metoder, med en alkoholisk fermentering i 8 til 10 dage, i termoregulerede rustfri-stål-tanke. Efter fermenteringen macererer den nye vin med drueskindet i 20 til 25 dage, for at ekstrahere mest mulig aroma og tannin, der er med til at gøre Médoc-vin til det unikum det er.
- MærkeChâteau de Neurin
- DruerCabernet Sauvignon, Merlot
- Volumen75 cl
- Alkohol13,0%
- LandFrankrig
- OmrådeBordeaux
- Anbefalet tilkalv, Okse, Vildt, Morkt fjerkræ, Ost, Tapas, Simre retter, Ren nydelse