Chateauneuf-du-Pape Blanc - 2020

Château de Beaucastel
1.400,00 DKK
På lager
Varenr
Hvin-Beau-001
  • Fri fragt ved køb over 1000,-
  • Est. 1928
  • Hurtig levering 1-5 hverdage

Chateau de Beaucastels "almindelige" Chateauneuf-du-Pape (Hvis man kan kalde noget almindeligt, fra så legendarisk et hus) står lidt i skyggen af deres Old Vine Roussanne cuvée, men man skal på ingen måde afskrive den af den grund. 

Næsen er vidunderligt kompleks, med et flinte-agtigt mineralskpræg, der spiller sammen med noter af modne frugter - ananas, pære, og kvæde - samt noter af kandiseret citrus, hvide blomster, og bivoks danner duft-billedet. 

På tungen er den generøs og luksuriøs, med massere af modenhed, antydninger af honning og krydderi, samt en flot, velintegreret, og elegant syre der holder det hele i balance. Eftersmagen er lige så luksuriøs og vedvarende.

En vin der er en kæmpe drikkeoplevelse lige nu og her, men som har masser af potentiale til at blive endnu større i kælderen! 

Om Chateau de Beaucastel

Chateau'et er et charmerende vinslot beliggende i Chateauneuf-du-Pape-appellationen, i det sydlige Rhône. Slottet kan datere sin historie helt tilbage til midten af det 16. århundrede, men det er altså først i 1909 Chateau de Beaucastels historie som en af Chateauneuf-du-Papes store navne begynder. For det er nemlig her at Pierre Tramier køber ejendommen og planter de første vinstokke, og derved starter vinproduktionen på ejendommen. Pierre Tramier er dog ikke manden der fører Chateau de Beaucastel til storhed, den ære tilfalder hans svigersøn - Pierre Perrin - der overtager ejendommen efter sin svigerfar. Pierre Perrin udvikler chateau'et til stor succes og ligger grundstene for det ejendommen skulle blive til i dag. 

I dag drives Chateau de Beaucastel af brødreparret Jean-Pierre og François Perrin - 5. generation. 

Chateau'et råder over i alt 130 ha vinmarker, hvoraf 30 ha er dedikeret til nye planter. Hvert år genplantes ca. 2 ha på jordområder der ikke har været beplantet i mindst 10 år. 

Chateau de Beaucastel har også en lang og vedvarende tradition for økologisk landbrug, og allerede i 1950'erne begyndte omlægningen til økologi. Allerede i 1964 havde chateau'et fuldstændig droppet kemisk gødning, til fordel for en blanding bestående af fåregødning og resterne fra det foregående års druepressning. Derudover har produktionen også være 100% biodynamisk siden 1974. Alt dette medvirker til at jorden i Beaucastels marker er i biodynamisk balance, samtidig med at vinstokkene bliver mere resistente over for forskellige sygdomme. 

Brødrene Perrin arbejder også ud fra en simpel filosofi om ikke at stræbe efter et stort udbytte, men vægter det højere et høste druer der er sunde, raske og i balance, hvilket i sidste ende er med til at give Chateau'ets vine deres tårnhøje niveau. Alle druer høstes og sorteres i hånden, og det er kun de aller bedste druer der udvælges og bliver til vin. For at bevare druesorterne individuelle forskelligeheder og karateristika, vinificeres druesorterne hver for sig. 

Grenache og Cinsault giver varme, farve, og rundhed, mens Mourvedre, Syrah, Muscardin, og Vaccarese giver struktur, gør at vinene har stort lagringspotentiale, og giver farve. Counoise og Picpoul, som chateau'et også gror, giver aromatik og friskhed. 

Kunsten i en Chateau de Beaucastel vin ligger i blandingen af de individuelle sorter, en kunst der er blevet givet videre fra generation til generation. Vinene lagres i omkring et år på egefade, inden de tappes på flaske. Herefter opbevares vinene i slottets kælder i yderligere et år inden de frigives. 

Specifikationer
  1. Mærke
    Mærke
    Château de Beaucastel
  2. Druer
    Druer
    Bourboulenc, Clairette, Granache Blanc, Roussanne
  3. Volumen
    Volumen
    75 cl
  4. Alkohol
    Alkohol
    14,0%
  5. Land
    Land
    Frankrig
  6. Område
    Område
    Rhône
  7. Anbefalet til
    Anbefalet til
    Fjerkræ, Lyst fjerkræ, Morkt fjerkræ, Fede fisk, Skaldyr, Ost, Tapas, Ren nydelse