Albert Sounit Caprice Rosé Brut
Produceret efter Méthode Traditionelle, hvilket vil sige gæring i flaske (som Crémant de Bourgogne og Champagne). Vinen er lavet på Gamay, Grenache Noir og Merlot, som hentes i Bourgogne, Rhône og Sydfrankrig. Efter en kort skindmaceration, hvor vinen får sin lyserøde-farve, presningen og en naturlig bundfældelse af det tunge bundfald, foregår gæringen separat efter druesort på ståltanke (14-15°). Efter en malolaktisk gæring bliver vinene af de forskellige druesorter sammenstukket og derefter aftappet på flaske, med en tilsætning af sukker og gær, som sætter en anden gæring i gang. Det er denne proces (Méthode Traditionelle) som danner boblerne (naturligt kulsyre), tryk og mere alkohol. Caprice bliver gæret på flaske i min. 6 måneder inden en klassisk drejning af flaskerne på gyro-palletter inden dégorgering, hvor man fjerner bundfaldet ved frysning af flaskehalsen, tilsætter en smule sukkerblanding (dosage) og påfører den klassisk champagne-prop.
Caprice har en smuk, sart lyserød farve. Den har en livlig, vedvarende mousse. I duften har den delikate nuancer af røde bær, som også følger med i smagen. Eftersmagen er ret fyldig med appetitgivende toner og en charmerende stil.
Volumen 75 cl
Alkohol 11,5%
Druer Gamay, Grenache Noir og Merlot.
Områder Bourgogne, Rhône, Sydfrankrig
Serveringstemperatur 8-10°C